NL EN

HagaZiekenhuis

Bouwfasegerichte logistieke afstemming Producten inclusief LUKA-certificaat

Projectplaats: Den Haag

Projectinformatie

Uitgebreide luchttechnische bijdrage aan BREEAM Very Good score

Het HagaZiekenhuis heeft de afgelopen jaren een grondige verbouwing ondergaan. Barcol-Air heeft op luchttechnisch gebied een omvangrijke bijdrage aan de realisatie van dit BREEAM project geleverd.

Het project omvatte het ontwerpen en bouwen van diverse nieuwe complexen, te weten het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis / Moeder- en Kindcentrum, het OK-complex, het Hart- en Vaatcentrum, het Geboortehotel en het Ronald McDonaldhuis. Het tweede bouwdeel omvatte de renovatie van het bestaande ziekenhuis (ca. 20.000 m²) en loopt door tot in begin 2017).

Het project werd onder leiding van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling, technisch adviseur Valstar Simonis en installatiecombinatie HOMIJ en Imtech (HIC) uitgevoerd. Het project is tot stand gekomen volgens de nieuwste BIM standaard; voor dit project heeft Barcol-Air diverse specials laten genereren.

Luchttechnische uitdagingen

De nieuwbouw is door MVSA Architecten ontworpen en kenmerkt zich door transparantie en een grote inval van daglicht. Hierdoor lagen de vereiste koelvermogens voor de ruimten gelegen aan de buitenschil hoger dan gemiddeld. Om aan de strenge eisen te voldoen is een divers productgamma ingezet. Onder meer plafond-inductie-units, ventilatorconvectoren, VAV-regelingen en diverse hooginducerende roosters dragen bij aan een hoogwaardig thermisch comfort.

Voor de OK-ruimten en operatiegebieden zijn door HC RT speciale VAV-drukregelingen ge-engineerd en toegepast. Het ventilatiesysteem van de parkeergarage gelegen onder het ziekenhuis is door HC PS gerealiseerd.

Logistieke ontzorging

Om te zorgen voor een efficiënte projectuitvoering is besloten om de producten per verdiepings- / bouwdeelfase gecodeerd en gestickerd aan te leveren. Door nauwe samenwerking, heldere communicatie en een goede logistieke afstemming is in de de uitvoeringsfase van dit project tijd en geld bespaard en is het milieu ontzien. De BREEAM score behaald voor het project is Very Good.

Locatie
  • Den Haag
Partners
  • VolkerWessels Bouw
    & Vastgoedontwikkeling
    Valstar Simonis
    Installatiecombinatie HOMIJ en Imtech (HIC)
Categorie
  • Zorg
HagaZiekenhuis | Den Haag (fotocredits: Boeg)
HagaZiekenhuis l Den Haag (fotocredits: Sqwin)

Gerelateerde bedrijven

Luchtverdeeltechniek

Barcol-Air beschikt over jarenlange ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van een optimaal thermisch binnenklimaat. Hierdoor wordt ...

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen