Bereikbaarheid Barcol-Air | werkzaamheden A7

file
01 april 2024

Vanaf 8 april 2024 tot eind september 2024 voert Rijkswaterstaat op de A7 bij Purmerend werkzaamheden uit. Weggebruikers moeten hierdoor rekening houden met flinke verkeershinder en langere reistijd.

Aangepaste verkeerssituatie

In 2022 heeft Rijkswaterstaat vastgesteld dat de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend versterkt dient te worden. De steunpunten voldoen niet langer aan de norm om zwaar verkeer, zoals grote vrachtwagens, te dragen. Vanaf 8 april 2024 zal Rijkswaterstaat starten met het uitvoeren van de benodigde werkzaamheden; naar verwachting zullen deze in september 2024 worden afgerond. De brug is hierna weer veilig te gebruiken, zonder dat er sprake is van enige gewichtsbeperkingen.
 
Gedurende de genoemde periode blijft de brug beperkt open voor verkeer. Er wordt verwacht dat hierdoor op de A7 en binnen/rondom Purmerend flinke verkeershinder zal  optreden, waardoor weggebruikers rekening moeten gaan houden met aanzienlijk extra reistijd. Tijdens de werkzaamheden blijft één weghelft van de brug open voor verkeer in beide richtingen. Op deze weghelft komen versmalde rijstroken, zal een maximumsnelheid gelden van 70 km/uur en is sprake van een gewichtsbeperking voor vrachtwagens. Tijdens de werkzaamheden zijn de volgende toe- en afritten afgesloten:
 
• Toerit 4 | Purmerend-Zuid richting Hoorn
• Toerit 5 | Purmerend richting Zaandam
• Afrit 5   | Purmerend vanuit de richting Zaandam
 
 Afrit 6, de reguliere afrit op de A7 richting industrieterrein De Koog waar Barcol-Air is gevestigd, is wel gewoon bruikbaar.
 
In de ochtendspits (06:00 en 10:00 uur) en de avondspits (15:30 en 19:00 uur) gelden op verschillende wegen in en rondom Purmerend geslotenverklaringen, zie onderstaande afbeelding:
 

Specifieke regels vrachtverkeer

Voor vrachtwagens geldt dat sprake is van de volgende aandachtspunten:
 
• De gewichtsbeperking voor zwaar vrachtverkeer wordt tijdens de werkzaamheden aangepast van 30 naar 25 ton. 
• Vrachtverkeer richting Den Oever dient te rijden via de N246 en de N244 terug naar de A7. 
• Vrachtverkeer richting Zaanstad wordt omgeleid via de N244, de N246 en vervolgens naar de A8. 
 
Let op: in grote delen van Purmerend geldt een geslotenverklaring voor vrachtverkeer, ongeacht het gewicht van de vrachtwagen (zie onderstaande afbeelding). Deze geslotenverklaring is bedoeld om de veiligheid en doorstroming van het verkeer zo goed als mogelijk te borgen. Industrieterrein De Koog, waarop Barcol-Air is gevestigd, valt op basis van deze afbeelding niet onder deze geslotenverklaring.
 
 
 

Voorkeurstijden logistieke bewegingen

Op basis van de door Rijkswaterstaat verstrekte informatie, willen wij u adviseren om ritten zodanig in te plannen, dat de logistieke bewegingen bij onze magazijnen (laden/lossen) zoveel mogelijk plaatsvinden tussen 10:00 en 15:00 uur. Onze reguliere openingstijden blijven voorlopig van kracht. 

Tot slot, voor ons als organisatie is het vooraf nog lastig om te overzien welke implicaties deze situatie met zich mee zal brengen. Mochten wij gedurende de komende weken/maanden tot andere inzichten komen, dan zullen wij u hier direct van op de hoogte stellen. Voor aanvullende informatie verwijzen wij u graag naar de website van Rijkswaterstaat. Wij danken u vriendelijk voor uw begrip. Bij vragen omtrent dit bericht, kunt u een bericht sturen naar: barcolair-communicatieA7@hcgroep.com.

Meer nieuwsberichten

vti amsterdam klein

Samen werken aan de basis van de technische professionals van de toekomst!

nieuws iso 2023

NIEUWS ISO 9001:2015 ÉN ISO 14001:2015 BEHAALD DOOR HC GROEP!

vav co2

Variabel ventileren op basis van CO2