Met CERA de lucht in bij project De Zalmhaven!

wonen_referenties_zalmhave2.png
02 november 2020

Voor project De Zalmhaven te Rotterdam gaat Barcol-Air het CERA-ventilatiesysteem leveren!

Samenwerking met de firma Steboma

Van de firma Steboma uit Beverwijk, heeft Barcol-Air diverse grote appartementencomplexen in opdracht gekregen. Deze projecten gaan uitgevoerd worden met het CERA-systeem voor de gestapelde woningbouw.
De projecten die we gezamenlijk gaan realiseren zijn:

  • Kavel 1N2 te Amsterdam
  • TT Vasumweg te Amsterdam
  • Schalkstad te Haarlem
  • De Zalmhaven (hoogbouw) te Rotterdam

De Zalmhaven: een bijzonder en uniek project

Stuk voor stuk zijn dit allemaal aansprekende werken, maar De Zalmhaven, welke momenteel wordt gerealiseerd, is met recht een zeer bijzonder project te noemen.  Met een hoogte van 215 meter zal De Zalmhaven de hoogste wolkenkrabber in de Benelux worden. Gevestigd in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam, biedt de toren haar bewoners straks prachtige vergezichten, uitkijkend over de stad, rivier De Maas, het Museumpark of de Erasmusbrug. De architect van deze indrukwekkende toren is Dam & Partners en de bijzondere bouw is in handen van BAM Bouw & Techniek. Vanwege de enorme hoogte, heeft BAM heeft zogenaamde hijsloods ontwikkeld, die een veilige werkplek creëert op de verdiepingen en steeds omhoog wordt gevijzeld naar een volgende te realiseren verdieping.

Plug & Play CERA-ventilatiesysteem

De 256 stuks CERA-2 units worden in samenspraak met Steboma, per appartement plug & play voorbereid in de assemblage van Barcol-Air. Zowel de CERA-units als de wand-CO2 sensoren zijn afgestemd op de grootte van de appartementen, waarbij de software specifiek is afgestemd op basis van kenmerken welke zijn bepaald samen met de opdrachtgever, denk aan onder meer de gebruikstijden, de hoeveelheid weg te regelen PPM en de benodigde regelstrategie. De units worden plug & play op het werk geleverd, hetgeen inhoudt dat deze voorzien worden van de juiste locatiegegevens en de projectspecifieke software. Steboma draagt vervolgens zorg voor de logistieke afhandeling op het werk en de montage van de units. Naast de CERA-units verzorgt Steboma de centrale WTW-units, al het kanaalwerk inclusief appendages, zowel in de schachten als in de instortkanalen in de woningen alsook de inblaas- en afzuigvoorzieningen.

Meer weten over het innovatieve CERA-systeem? Bezoek de productspecifieke website www.cera-systeem.nl voor meer informatie.

Meer nieuwsberichten

Timelapse Valley Amsterdam

Techniek uit Purmerend in een stukje New York aan de rand van Rotterdam

Barcol-Air in de spotlights!