Project Borgstede: synergieproject in aanbouw

borgstede
18 juli 2023

Met de realisatie van project Borgstede in Barendrecht, voegt HC Groep wederom een fraai synergieproject toe aan haar portfolio! Zowel Rosenberg, Barcol-Air en HC RT leveren innovatieve oplossingen die bijdragen aan een optimaal binnenklimaat voor de zorgvragers.

Over Borgstede

In Barendrecht wordt een compleet nieuw zorggebouw gerealiseerd voor mensen met een intensieve zorgvraag. Het gebouw omvat naast 99 eigentijdse appartementen ook verschillende zorgfaciliteiten. Het woongenot van de bewoners stond binnen het ontwerp centraal, waarbij dit aspect slim is gecombineerd met de sociale functie die het gebouw inneemt binnen de omliggende woonwijk. De appartementen zijn verdeeld in eigen ‘buurtjes’ die onder meer uitgerust zijn met een eigen buurtkamer en beweegruimte. Hierdoor kunnen de bewoners naast zelfstandig wonen, ook eenvoudig toetreden tot een vertrouwde, sociale kring. Tot de algemene voorzieningen behoren een snoezelruimte en een theater. Rondom het gebouw zal een ruime, ecologische tuin worden gerealiseerd, waarvan de bewoners én hun bezoekers volop kunnen gaan genieten.

De bouw verloopt in verschillende fasen en de eerste vleugel van de nieuwbouw zal in het najaar van 2023 in gebruik worden genomen. Naar verwachting zal het totale project in 2025 zijn afgerond.

Standaard configuratie voor de zorg

Met project Borgstede worden bijzondere stappen gemaakt naar een standaard configuratie voor de zorg op het gebied van klimaattechniek. Speciaal hiervoor werd in nauwe samenwerking met Woonzorg Nederland en Hiensch Engineering B.V. een concept ontwikkeld dat aansluit bij de klimaatrichtlijnen voor de langdurige zorg. In elke ruimte wordt onder meer gemonitord op o.a. temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. Naast inzicht in het binnenklimaat, dragen deze resultaten ook bij aan het handelingsperspektief.

Bijdrage HC Groep

In project Borgstede worden drie disciplines van HC Groep gecombineerd tot een mooie synergie-oplossing.

De zorgappartementen worden namelijk voorzien van het energiezuinige CERA-systeem van Barcol-Air dat vraaggestuurd de ventilatie in de appartementen regelt op basis van lokale CO2-metingen. Rosenberg verzorgt met de eigen lijn van composiet Liberty luchtbehandelingskasten de centrale WTW-units voor het CERA-systeem. Verbindende factor in het geheel zijn de oplossingen geleverd door HC RT. Naast onder meer de regelkast voor de primaire installaties, levert HC RT ook de gestandaardiseerde LBK-regeling voor de Liberty luchtbehandelingskasten. Deze voorziet onder andere in de connectie van alle aanwezige CERA-units met het Schneider Electric gebouwbeheersysteem en maakt bijvoorbeeld remote monitoring mogelijk. Hierdoor kan er heel doelgericht service en onderhoud plaatsvinden in de woningen.  

Zorgcentrum Borgstede: een smart building project dat klaar is voor de zorg van morgen!

Betrokken partijen: Woonzorg Nederland (ontwikkelaar / eigenaar | verhuurder), Laurens (gebruiker/huurder), Dura Vermeer (bouwer) en Van Dorp (opdrachtgever). 

Bezoek via deze link de website van het woonzorgcentrum voor aanvullende informatie: https://laurens.nl/nieuwbouw-laurens-borgstede

(bronvermelding afbeeldingen: Dura Vermeer)

Meer nieuwsberichten

ba digitaleprijslijst 2023

Barcol-Air digitale prijslijst 2023

vsk2020 terugblik

Barcol-Air blikt terug op een succesvolle VSK 2020

nieuws valley

Timelapse Valley Amsterdam