> 100 jaar kennis, kunde en ervaring

Barcol-Air is ontstaan vanuit the Barber Colman Company, in 1894 opgericht in Rockford Illinois (USA). Naast het ontwikkelen en produceren van regelingen voor het binnenklimaat is the Barber Colman Company zich ook al snel gaan specialiseren in luchttechnische producten en systemen.

The Barber Colman Company produceerde eerst “mechanische automatisering” voor textielmachines, zij waren hierin zeer succesvol en verkochten hun producten al snel wereldwijd. Met de uitvinding van mechanische koeling werd het mogelijk om fabrieken en kantoren te koelen, deze nieuwe techniek moest ook “geregeld” worden en de geconditioneerde lucht door gebouwen verdeeld worden.

Voor het ontwikkelen en testen van luchtverdeelapparatuur opende Barber Colman als eerste een full scale klimaatlaboratorium voor het uitvoeren van thermisch comforttesten met behulp van proefpersonen. In de loop van de tijd heeft Barcol-Air de volledige ontwikkeling en productie van luchtverdeelapparatuur overgenomen en voert deze al meer dan 25 jaar volledig in eigenbeheer uit. Hiertoe beschikken we over een eigen full scale klimaatlaboratorium, geluidskamer en Luka testfaciliteit.

Tijdlijn | Barcol-Air