The Student Hotel

Al ruim acht jaar levert Barcol-Air luchttechnische producten voor diverse projecten van The Student Hotels.

The Student Hotel

  • Ventileren, koelen en verwarmen met lucht
  • Algemene ruimten uitgevoerd met vrijhangende wervelroosters
  • Hotelkameroplossing met ventilatorconvectoren
  • Oplossing geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie van hotelkamers
  • Hooginducerende wandroosters
  • Stekkerklare ventilatorconvectoren voorzien van Wieland stekkers

Uitgebreide luchttechnische bijdrage aan BREEAM Very Good score

Sinds 2012 heeft Barcol-Air geregeld projecten van The Student Hotel in opdracht.

The Student Hotel is een beproefd concept, waarbij studenten volledig gemeubileerde studentenappartementen voor korte of langere tijd kunnen huren. Van standaard kamers tot luxere suites, er is van alles mogelijk met zowel gedeelde als private keukens. Verder worden op de begane grond vele zaken gefaciliteerd zoals een café-restaurant, fitness, studie- en workshopruimtes, lounges, auditorium alsmede bewaking (24 uur per dag) en receptie.

In Amsterdam-West (449 kamers), Den Haag (334 kamers), Rotterdam (484 kamers), Amsterdam City (611 kamers), Groningen (365 kamers) en Eindhoven (400 kamers) hebben The Student Hotels hun waarde bewezen. 

In 2020 opent The Student Hotel (THS) group de deuren van haar eerste vestiging in studentenstad Delft (circa 342 kamers). Nabij het stationsgebouw in de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft, is er een ontmoetingsplek in de stad bijgekomen om te wonen, werken en te studeren. Dit duurzame gebouw heeft ook een 'BREEAM Very Good' certificaat ontvangen. 

Hotelkameroplossing met ventilatorconvectoren

Per hotelkamer bestaat de klimaatinstallatie uit een ventilatorconvector die in een verlaagd plafond bij de ingang van de kamer wordt geplaatst. De gekoelde of verwarmde luchtinblaas vindt plaats vanuit de unit via hooginducerende wandroosters type GHA. De ventilatorconvector is voorzien van Wieland stekkers die er voor zorgen dat de units op de bouw snel en efficiënt gemonteerd kunnen worden.

De algemene ruimten op de begane grond zijn allen voorzien van wervelroosters waarmee centraal wordt geventileerd met koele of warme lucht. De wervelroosters hangen vrij in de ruimte. Indien er geen mogelijkheid is om centraal te koelen of verwarmen wordt er via ventilatorconvectoren gekoeld en verwarmd.

Meer projecten

7320_0024-homij.jpg

AFAS Experience Center

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf dat innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt ontwikkelt.

HourGlass

Aan de Parnassusweg in Amsterdam verrijst het gebouw HourGlass - ee...