Valley

Diverse bedrijven van HC Groep zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie van het imposante project Valley te Amsterdam.

Valley

Locatie:
Amsterdam

Valley is ontwikkeld door EDGE Technologies en ontworpen door MVDRV. Vanaf de begane grond tot en met de 7e verdieping zijn kantoren te vinden, is ruimte gecreëerd voor cultuur, winkels en horeca én kan de toegang tot de woontorens worden verkregen. Vanaf de 8e verdieping telt Valley 196 appartementen, variërend in grootte van 55 tot 700 m².

Niet alleen de omvang, maar zeker ook de gevelvorm van Valley is indrukwekkend te noemen. De strakke gevel heeft een verspringend karakter, waarbij raampartijen worden afgewisseld met de natuurstenen terrassen van de appartementen. Op de 4e en 5e verdieping lopen de begroeide terrassen over in een ‘vallei’ die dienst doet als openbaar park, te bereiken via slingerende paden en trappen. Het hart van het complex wordt gevormd door ‘de Grot’ - een doorlopende, gesloten publieke ruimte op de 1e verdieping, opgetrokken in dezelfde natuursteen als het exterieur van de woningen. Een imposant dakraam annex vijver biedt zicht op het bovengelegen woonlandschapen draagt bovendien bij aan de koeling van het gebouw.

Bijdrage Barcol-Air | HC Groep

HC Groep bedrijven Barcol-Air, HC KP, HC RT, Inatherm en HC PS zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie van Valley. Zowel bij de kantoren, appartementen, winkels als de parkeergarage.

Barcol-Air en Inatherm hebben het CERA ventilatiesysteem geleverd voor de appartementen en de luchtverdeelapparatuur voor de winkels, HC KP heeft de klimaatplafonds geleverd en geïnstalleerd voor de kantoren.

HC RT heeft de regeltechniek geleverd en geïnstalleerd alsmede de Smart Building infrastructuur en technologie voor de kantoren en centrale installaties. HC PS heeft de ventilatiesystemen geleverd en geïnstalleerd voor de parkeergarage.

 

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar de publicatie op Architectenweb.nl over de oplevering van de Valley.

Meer projecten

Kantoorgebouw Helix

Het nieuwe kantoorgebouw Helix, een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM, wordt gesitueerd in Utrecht pal aan de ...

Fries Museum

Complex en divers museumproject Kritsche eisen gesteld aan binne...

Neem contact met ons op

Advies nodig?

Op zoek naar de juiste oplossing, maak gebruik van onze selectiesoftware!

Specifieke vragen over onze systemen of producten? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder!