Duurzaamheid troef bij nieuw Jumbo distributiecentrum

jumbo2020
02 oktober 2020

Afgelopen augustus werd in Nieuwegein het meest duurzaam ontworpen distributiecentrum ter wereld in gebruik genomen: het nieuwe, geautomatiseerde distributiecentrum van supermarktketen Jumbo.

Bij het ontwerp en de bouw was duurzaamheid troef, met als resultaat het behalen van het hoogst mogelijke BREEAM-ontwerpcertificaat. Het toepassen van onder meer energiebesparende bouwmaterialen en verlichting alsmede het plaatsen van maar liefst 13.500 zonnepanelen hebben hier aan bijgedragen. Daarnaast is zijn de buitenkant en de omgeving van het distributiecentrum zoveel mogelijk ecologisch ingericht, waardoor er ruimte wordt geboden aan onder meer een nestenwand voor vogels, bijennesten en schelpenbakken. Het distributiecentrum heeft een omvang van ca. 45.000 m² en is uitgerust met een compleet mechanisatiesysteem, waardoor maar liefst 75% van de orderverwerking kan worden geautomatiseerd. Dit draagt bij aan een efficiëntere, logistieke afhandeling en onderstreept daarmee ook weer aan het duurzame karakter van dit project.

In opdracht van VanPanhuis Installatietechniek BV heeft Barcol-Air diverse luchttechnische systemen en appendages voor dit DC mogen leveren, waaronder:

• VAV- en CAV-units met opgebouwde regeltechnische componenten (plug & play)
• Dubbelwandige Fan Coil Units in speciale geluiddempende uitvoering (0-10V) | energiezuinig
• Diverse toevoer- en afvoerroosters en rozetten

Nieuwsgierig naar dit innovatieve distributiecentrum? Klik op de video voor een korte virtuele tour! (© VanPanhuis Installatietechniek BV.)

 

Meer nieuwsberichten

Little C | Coolhaven in Rotterdam | © Rob van Esch

Techniek uit Purmerend in een stukje New York aan de rand van Rotterdam

vti amsterdam klein

Samen werken aan de basis van de technische professionals van de toekomst!

stageplek

Nieuwe stagiairs van start bij Barcol-Air!